Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

splen lyser purpur

 

som om du inte passerade 
lanserade fyra årstider
svept 

så sa han
men inte till henne
för hon var foderblad 
och nödd inramning 

en av de åtråvärda få
vilka älskar sin bödel
som vore han en far

de går ofta hand i hand
sida vid sida
som en

såg dem idag
på tuben 

så jag sa till mig själv

när jag är med dig
står världen stilla
du är mitt allt

ja 
jag betraktar 
hellre än deltar 
och tycker mig se
hur hon sminkar över 

vissa märken

så idag fick jag brev

du är helt utan kläder
och djävulen äter med dig

märkliga tider nu
man är multiresistent

ändå lyser skammens lanterna evig 
i rodnad




Fri vers av aftermath
Läst 876 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2010-04-24 19:32



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
väl skaldat, en slags öm poetisk vardag
2012-04-12

    ej medlem längre
Föregående kommentar skriver om din "säregna röst". Det är mycket träffande. Dikt efter dikt speglar en lyriker som går sin egen väg. Inget är insmickrande, inget trendigt, inget i bojor. Men synnerligen bra.
2011-05-03

  Agnes B* Lörinczi
Fantastiskt!
Det var lääänge sedan jag läste dig och du har och alltid haft din säregna röst, men nu har du sannerligen nått längre med denna text än förr...
2011-04-09

  poesi pplot
Skönt att se hur du blivit vassare med åren :)
Jag har väl mest bytt nick och idag skaffat ny bild. Haha.
Men det kommer säkert lite nytt emellan varven.
Skönt att se du finns kvar här.
Kram!
2010-06-13

  Laijza
Jag är så tagen av hur orden bara lägger sig rätt i min skalle när jag läser att jag helt glömmer innehåll o budskap. Du är the one, love!!
/Din L
2010-05-28

  Lilla My* VIP
Oro, sjukdom, oro eller ja, jag kan inte bestämma mig för vad... men den triggar verkligen igång underströmmar och dova undertoner! Tycker om ditt sätt att fodra in orden så väl att tolkningen blir fri!
2010-04-26

  Myself
intressant,modernt och gammaldags på samma gång,gillar iaf.
2010-04-24
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp