Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ohörd



munkavle kring min hjärna
tystar obönhörligen

orden, jag ska tala
kommer inte ramla ut

de kommer strategiskt på rad



i kör kommer de, mumlande
nynnande på en saga

som ej kan vara sann, ej
kan vara verklighet



ty jag står här utanför och ser på
när figuren samlar sig

det ekar i utrymmet, hon tar
på sin kropp för att känna

om hon finns, eller om hon är jag
någon annan



kvinnan talar i gåtor
om saker, från förr

jag tror inte på henne
hon fantiserar, skarvar

hittar på



och man hör inte orden
genom den dämpande kavlen

de låter som en metodisk sång
en munksång, med rytmen

från en trumma, hennes hjärta
i oro, bultar


så att det ekar
i det befintliga


vakuum







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-31 09:18



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Fick lite deja vu känsla i den här texten och även den skulle passa på engelska

jag har lekt lite på svenska med ohörd i verser med oerhörd i samma strof

eller drömde jag det
tur man kan söka på texter och ord
only the unknown knows som Voivod en gång sa...

Be well,
LPWJ
2010-09-14

  Catharina Edin VIP
Suggestiv text -
2010-08-31

  Anders Perols
Gillar den mystiska och lätt surrealistiska tonen, bra!
2010-08-31

  Tillbringaren VIP
Du gör det här så bra, igen=)
2010-08-31

  Suzy med punkterna
Superbt!
2010-08-31
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP