Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min motorcykel

Om du bara visste
hur ofta min motorcykel accelererat
hur mycket jag lämnat bakom mig
som jag aldrig får tillbaka igen.

Varje gång jag lärt känna någon
som jag tyckt riktigt mycket om
har jag kastat mig på min motorcykel
och kört bort
innan jag blivit för bunden och engagerad.

Så har det fortsatt år efter år
min motorcykel har aldrig svikit mig.
Den har hjälpt mig komma undan
så att jag kunnat förbli fri och ensam.

Men dig vill jag inte lämna.
Jag är trött på vägarna, fartvinden
och alla likgiltiga bensinstationer.
Och förresten är jag för gammal nu.
En man vid mina år bör inte köra motorcykel
enligt trafiksäkerhetsverket.




Fri vers av Mats Almqvist
Läst 656 gånger
Publicerad 2004-07-11 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Almqvist