Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som ingick i mitt begravningstal till honom. Kusin Vitamin är ett smeknamn på en kusin, som bor i Östersund. En stad som skildras i pappas favoritmelodi \"Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad\". Om Vattenhjulet står det mer i min dikt \"Vattenhjulet\".


Avskedsdikt till pappa

När jag skriver det här
sitter jag vid havet
och tänker på den resa döden är.
Jag vet inte om den blir ett slut
eller början på något nytt.
Jag vet bara att sista gången vi sågs
var du en gammal sjöman
som längtade efter att få höra havets brus igen.

Du lämnade oss efter att ha fått uppleva ett rikt liv
och därför finns bara två saker jag beklagar nu
att du gick miste om en stor del av min uppväxt
och att du måste tillbringa de sista två åren av ditt liv i rullstol.

Jag kommer att minnas mycket när det gäller dig
historierna du berättade
resorna vi gjorde
middagarna med kusin Vitamin
ditt eviga visslande på ”Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad”
och så förstås vattenhjulet
som du ville ge till mig när jag var barn.
Jag fick det när jag blivit vuxen istället.
I bäcken nedanför din stuga snurrade det en dag 1976
då vi åter kommit nära varann.

Tack pappa, för att jag fick dig tillbaka
och för att du blev en av de finaste vänner jag haft.
Jag fick inte vara med när din resa ifrån oss började
men jag kan se ditt fartyg vid horisonten nu.
Det färdas tryggt utan fara för minor och oväder.
Jag vinkar farväl
fylld av tacksamhet och kärlek.




Fri vers av Mats Almqvist
Läst 2788 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2004-07-11 10:52



Bookmark and Share


  Ylvavirvla
Helt tagen av din text, det är så otroligt fint skrivet. Tack!
2005-12-15

  Janjohan
Oerhört fin.
2005-08-24

  Martin VIP
...för att du delade med dig av detta! Jättefint vill jag skriva, men de orden räcker inte.
2004-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Almqvist