Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lite äldre text jag haft liggande<br>


Fastna i tiden

Tänk att man kan fastna i förlorade

minnen, och bara genom att hitta

tillbaka till en speciell plats, en gata

en park, ett träd, en bänk, en krog, en sjö

eller bara en viktig betydelse full plats

där människor fastnar i tidens återblick

oftast där dom varit som lyckligast

kanske där allting började en gång

eller! kanske där allting slutade att vara lycka.

 

Det är endast i människans minne

och i vinden där allting finns bevarat.

 

Ibland kan det till och med vara speciella

dofter som öppnar dom gamla dammbelagda

knirrande dörrarna till minnenas kammare

och sätter igång företidens skådespel

om och om igen genom dofter och bilder.

 

Så tror jag att det är med den äldre eleganta

herren jag passerar varje gång på min promenad

i pildamms parken, alltid samma ställe

alltid samma park alltid samma damm och samma bänk

och alltid med en brun pappers påse i handen

med fågelbröd och med sin rock och fina hatt.

jag tycker alltid att han ser så ledsen ut

och så väldigt ensam.

 

Jag brukar att gå runt hela pildamms parken för att

hitta mig ett bra ställe att sätta mig att skriva.

men kan inte låta bli att tänka på den äldre farbrorn

och funderar på så många gånger jag har sett

tårar i hans visa men sorgsna ögon och jag tänker

på vad han eventuellt kan ha upplevt, hur hans liv varit

hur hanns minnen lever vidare.

ty alla har en historia att förtälja

lycklig eller sorgsen, så tillhör den

tidernas bok i livets bibliotek

 

i mänsklighetens historia

en bland miljarders.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lasseman VIP
Läst 974 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-01-22 21:41



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert skaldat. =)
2011-03-07

  Maria T
Ömsint skildring
Ja, det finns många
tidernas böcker i
livets bibliotek
t.o.m. däckare
2011-03-07

  Veronic@
vackert och genuint
2011-02-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
En underbar prosa förmedlar du här bland träden i Pildammen. De fria tankarnas och minnenas hemvist.
Tycker mycket om denna.
2011-01-24

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2011-01-23

  Michaela Dutius
Grattis till ett erkännande som du väl förtjänar
2011-01-23

  Ritva
Härlig läsvärd text och bra innehåll! fin flyt och stil. Gillar.
2011-01-23

  aol
verkligen bra skriftat om och så nära en främling kan vara en själv
en lysande sann skrift skriven med en så fin fingertoppskänslighet
2011-01-22

  wayward - taiga
hej du din tänkare, nu tar jag mig en stänkare...
2011-01-22

  sulimaa
Så väldigt bra text Lasse...om livet och dess irrvägar ...om minnens kraft ...både till glädje och smärta ...du berör mig med dessa rader ...sätt dig på bänken med farbrorn nästa gång ...du kanske får en livshistoria på köpet!
2011-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP