Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(IV) den nattliga konversationen jag så sällan nämner

"Kom hit."
Kökets sken ändrades drastiskt av en molnskugga.
Hans blöta hår fångade det sista av ljuset.
Hon med fötterna hängande från köksbänken och hans i golvet.

Motstridigt skred han in i hennes öppna famn, stångade henne hårt i revbenen.
Hennes kalla händer vilade hans hjässa mot hennes bröstben.
Lossade hans bojor, kedja för kedja.

"Hör du mitt hjärta?"
"Ja."
"Vet du varför det slår så hårt?"
"Nej." En suck rymde, tömde hans lungor på luft.
"För att jag menar vad jag säger."

Sekunder blev minuter i hans mörklagda kök.
Han lämnade blödande spår av vatten på hennes svala blus.
Präglade henne in i märgen.
"Lita på mig, älskade du."
Han tittade upp i hennes ögon och skakade på huvudet.
Slog tillbaka varenda ord med varje sidbyte.


















Så fastnaglad i verkligheten.




Prosa av Sara L.
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-18 00:04



Bookmark and Share


  cilax VIP
Varför älskar man ngn som misstror, inte lyssnar, kanske inte älskar? Det är fint skildrat
2011-04-18

  Anna*
Häftig konversation som säger mer än de ord som skrivits ned. Strålande ☼
2011-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Sara L.