Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(III) den nattliga konversationen jag så sällan nämner

Hennes sönderrivna, svarta klänning på hans knakande trägolv. Nattstaden bugade för hennes fötter när hon lutade sig över balkongräcket.
Vemodigt omfamnade han hennes krökta axlar, bara bröst och bristande hjärta. Hans nästipp sjönk in i vrån bakom hennes öra, avväpnade henne i deras kalla krig.

"Så många ord kvävs av en kyss. Alla dukar under för kyssen.
Orden tar slut. Vi kommer att ta slut.
Försvinna som en utandning på en spegel.
Och jag vill inte att du försvinner, för alla försvinner efter ett tag."

Hon fortsatte balansera på en nålspets.
"Jag vill ha kvar dig ett tag till."

Hans läppar vilade tungt i hennes nacke, tvingade hennes huvud att falla ned lika praktlöst som en vissnande blomma.
Med vana händer vände han hennes porslinsansikte mot sitt, lutade hennes krökta kronblad mot solen.
Drog tumavtrycken över hennes kinder.

Han hämtade andan,
blundade hårt,
och tryckte sin panna mot hennes.

"Med de orden har du mig."



Och i stadens brus vrålade tystnaden.




Prosa av Sara L.
Läst 638 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-17 20:23



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Vackert skrivet. Texten andas mystik och du målar känslorna i amå mörka penseldrag. Med få rader skapar du en stämning som närmast skulle kunna liknas vid city-goth. :)
2011-05-19

  Linda CH VIP
Väldigt snyggt skrivet!
2011-05-19

  Yrre VIP
Mycket vackert detta! Och med kritikjägarna flåsandes i nacken måste jag säga att du är näst intill exemplarisk i att fånga och behålla intresset hos läsaren.

Hans läppar vilade tungt i hennes nacke, tvingade hennes huvud att falla ned med praktlösheten hos en vissnande blomma.
Med vana händer vände han hennes porslinsansikte mot sitt, lutade hennes krökta kronblad mot solen.
Drog tumavtrycken över hennes kinder.

Det enda jag då eventuellt har att invända mot är detta "med" som jag markerat i texten som blir återkommand för snart. Skulle helt ta bort det sista "med" och istället skriva
"vanda händer vände hennes porslinsansikte nära, lutade hennes krökta kronblad mot solen."

Såja nog kritik från mig och mina tankar angående detta fina som du skrivit!
2011-05-18

  Joel Munther
åh så vacker lite dh lawrence eller kanske hawthorne över den här. fint!
2011-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Sara L.