Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonata i D-dur


"Varför ler du så?"
Hans frågande uttryck ledde henne in på villovägar.

"En osäkerhetsvana jag har lagt på mig."
Försynt tittade hon ned på trottoarkanten, la märke till hans välputsade skor.
Hon ville inget annat än att lämna ett dammigt avtryck på hans tår, smutsa ner hans överväldigande skönhet.
Tills han log.

"Kom, jag bjuder på kaffe."
Hans tänder glänste som vita pianotangenter i den varma vårsolen, och hon kunde inte annat än spela med.


- -


"Förresten -"
Hans utsträckta hand. En hälsning.
Hon stirrade undrande på honom.
Han flög lågt och cirkulerade som en gam över sitt byte.
Vingslagen fick luften att vibrera mellan dem.

"Jag är chockad. Jag såg dig inte som en som avslöjade sitt namn."
Hennes ord sköt ned hans hand och han störtade rakt ned i gruset på gatan.
Med ett nervöst skratt letade han febrilt efter luft under sina nedskjutna vingar.

"Jag försöker igen."
Hans utsträckta hand.
"Jag bjuder inte på kaffe förrän du säger ditt namn."
Ögonen avslöjade hans avsikter.

"Jag tar inte emot ditt kaffe om du inte säger ditt."
Sekunderna intonerade.
Hans fingertoppar spatserade nyfiket längs med hennes fingrar, lekte med livslinjerna i hennes handflata.
Rovlystna följde de varje ljudlös ton och spelade varandra så väl.




Prosa av Sara L.
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-23 23:19



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Laddat och säreget möte som lovar en fortsättning eller en avslutning. Originellt och med den titeln dessutom.
2011-06-10

  M.A.J.R
En intressant text
Kan läsa denna om och om igen
Rad för rad
Du gör det verkligen bra
=)
2011-05-24

  cilax VIP
Snyggt exekverat från början till slut. Ordet elegant tränger sig på. Det finns en sorts mognad i dikten som är imponerande. Och vad gäller känslorna då? Ja, underbart skildrade
2011-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Sara L.