Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En till låt som jag gett mig på att tolka till svenska Orig. titel: "Better Than a Hallelujah" Text & musik: Chapin Hartford & Sarah Hart Sv. text: Tore Eriksson


En timmes lovsång

Gud kanske föredrar
ett nödrop från en förtvivlad far
hellre än en timmes lovsång, vad vet jag?
Gud hör, såvitt jag vet,
en förkrossad bön i ödmjukhet
hellre än en timmes lovsång varje dag

Vi underhåller Gud i hopp
om att Han diggar lättsmält pop
Nog är vi allt en vacker hop -
Ett ärligt hjärtas ångestrop
är bättre än en timmes lovsång

Gud väljer nog att sitta med
patienten som fått ett tungt besked
hellre än en timmes lovsång eller två
Tårar över synd och skam
och orden som aldrig hittar fram
är bättre än en timmes lovsång då och då

Vi underhåller Gud i hopp
om att Han diggar lättsmält pop
Nog är vi allt en ömklig hop -
Ett ärligt hjärtas ångestrop
är bättre än en timmes lovsång

Bättre än ett fyllt kapell
Bättre än en härlig lovsångskväll, lovsångskväll

Vi kanske borde stanna till
och lyssna in vad Herren vill
Om tystnaden blev pinsamt lång -
det kanske vore bra nån gång
Istället för en timmes lovsång




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tore Eriksson
Läst 434 gånger
Publicerad 2011-06-10 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tore Eriksson