Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farbror Whisky

Vi är ledsna
farbror Whisky.
Vi kan inte ge något mera starkt till dig.
Vi beklagar
du måste faktiskt gå hem nu
fast det regnar ute.

Ja, vi vet att du fick tapperhetsmedalj
i det stora kriget
och att du anser det vara under en hjältes värdighet
att behöva gå ensam hem i regnet.
Men ditt paraply fungerar ju
och nu vill vi faktiskt vara ifred

Dina historier får du spara
det blir dyrt för oss
innan du har kommit igång
och börjat berätta dem.
Dessutom är det bra på TV ikväll
så gå nu farbror Whisky.




Fri vers av Mats Almqvist
Läst 675 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-08-01 12:55



Bookmark and Share


  Martin VIP
sista ordet var förstås "Bra!"
2004-08-02

  Martin VIP
i dig Mats får här fritt spelrum, ivrigt påhejad av poeten. Tack vare deras samarbete tyfår jag en stunds spännande fantiserande om inte bara farbror Whisky utan även folk och miljö runtom. Ena stunden en vindpinad figur och i nästa bara ett koncept. br
2004-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Almqvist