Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla vännen

Lilla vännen
du sover nu
vilar på stilla vatten
tillsammans med John Blund

Fördomsfria ögon
lyser över mig
som små solar
dina ögon leder mig

Jag älskar dig som i sången
som i sagan

Jag går genom ljuset
Du hjälper mig
kravlöst
tidlöst

Tids nog

Du visste vägen
all svaghet blev till styrka
trots alla fel och brister
finns det nya potential




Fri vers av träsnidaren
Läst 507 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-05-28 09:37



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
underbart skrivet om sitt barn.
2018-09-06

    Silverbjer
Jag blir rörd till tårar av den här.
Tänker på mitt barn och kärleken jag har.
Du formulerar den renaste kärleken.
2013-10-02

  sommarmoln
Likt mjukaste bomull i mina öppna sår...
2013-08-19

    ej medlem längre
Vackert diktat om närhet och om hopp som berör och väcker minnen. När man ser genom de klara oskyldiga barnaögonen möter man livets magi. Och man kan aldrig gå vilse.
En dikt om att hitta hem. En dikt att ta till sitt hjärta.

Applåd och bokmärkt!
2013-07-28

    Josefine Anna Nilsson
Obeskrivligt men mycket häftigt hur du lyckas skildra något på det här sättet utan att det känns klyschigt. Riktigt snyggt, blev varm av att läsa den.
2012-07-12

    ej medlem längre
Detta är nog min favorit bland alla dina fina texter...den här gav mig så mycket.
2012-07-11

    ej medlem längre
Som en mjuk vaggvisa att känna sig trygg i.
2012-07-10

  Rosmarin
Mycket fin och med känsla jag känner igen från när mina barn var små

"vilar på stilla vatten
tillsammans med John Blund" vilken fin bild!
2012-06-09
  > Nästa text
< Föregående

träsnidaren
träsnidaren