Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även på: http://katarinaonils.wordpress.com/


"Mainstream simmar strömmingen"

Det är sommar och somliga tänker andra tankar, tankar energi i vilan, och vakar över särintressen (?) som strömming, för trånga skor och reapris på jordgubbar. Nej, för mainstream simmar strömmingen - och semestern - förbi i ett jehu just nu. Dagarna blir nätter som är lika ljusa som dagarna. Sockerströare på varje bord. Förströr tiden med förströelse som läsning, resande, promenader i det gröna och simturer i det blå. Böljande blå är kjoltyget som han och hon och hen springer efter; inväntar kontakt men etablerar ingen. Ruvar på nästa utflykt, nästa sommarregn.




Prosa av Katarina O´Nils Franke
Läst 533 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-03 11:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lättsamt kåserande och mycket somrig text om tiden på året då ljuset inte försvinner utan då solen bara vilar sig en stund under horisonten medan himlen fortfarande är så blå att den lyser. Och kanske är det också en period då man bara hämtar energi och låter allting flyta fritt istället för att ständigt behöva kämpa sig uppströms. Fort går det visserligen, men att fylla på batterierna med lite solsken och lapa i sig grönskan kan nog vara välbehövligt inför hela den långa vintern. Det här stycket känns i alla fall väldigt laidback och avslappnat fastän man kanske inte etablerar så många kontakter och redan i tanken ruvar på nästa utflykt eller sommarregn. Det blå kjoltyget böljar dock genom raderna och texten tycks helt fokuserad på rekreation. Smått förströdd går man genom dagarna utan att bekymra sig med för stora tankar och istället för grubblerier så ägnar man sig åt att att bara vara, vilket möjligen också är receptet för en riktigt lyckad sommar. Trots allt så kan ju t.ex. en kall pilsner på en soldränkt uteservering förutom själva njutningen även vara en alldeles utmärkt form av meditation.
2012-07-06

    Pulvermos
Mjuk fin känsla i texten tycker jag.
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Katarina O´Nils Franke
Katarina O´Nils Franke