Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterdagjämning

Mot slutet av livet vänder det

Allt blir ljusare
för att sedan
underifrån blomma upp

Vågar du
nu
i slutskedet
invänta lugnet

Suset tär
likt skriken från det förflutna

Men införliva icke
undertonerna
I de krassa orden

De är så förljugna
Misstroende
Helt avskalade från hud

och nu när du är avklädd
Naken
blottad i tillkortakommanden
och du erkänner dig själv som svagast

Du är starkast

Fri

och när
ingen ser dig

är du vackrast




Fri vers av träsnidaren
Läst 659 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-07-18 12:49



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
för att skriva med den pennan fordras en vandring som gett mycket sorg.
när vi öppnar dörren blir vi starkare när vi sluter oss blir vi svaga.
2018-09-07

    ej medlem längre
Orden går rätt in i hjärtat som pilspetsar, som om du skrivit de direkt till mig. Jag känner igen mig och tror mig vara i slutet av livet nu.

Och jag är stark och vacker. Och fri. Jag visste bara inte om det förrän du talade om det för mig.
2013-07-29

  sommarmoln
Så vacker o hoppfull. Ger mig tröst o kraft.
2013-07-14

  surface to air
Så väldigt vacker text att återkomma till många gånger
2012-10-28

    ej medlem längre
Du spelar på våra känslor och ger bilder att njuta av.
2012-07-18

    ej medlem längre
Du skriver inte ord...du skriver och förmedlar känslor som stannar kvar...länge.
2012-07-18

    ej medlem längre
Mognad;
frid
2012-07-18

  Nanna X
vackra och hoppfulla ord. även sommaren bär ju på en köld..
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

träsnidaren
träsnidaren