Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst har vi alla förstått att den tappre skriker frihetskrig - detta har vi fått lära oss från de sanna tappra i Ukraina. Men visst önskar väl vi alla att det vore annorlunda. Och bonden fick endast gå på sin åker utan någon som helst krater.


FRIHETSFRED VS FRIHETSKRIG.

 

 

 

 

- Frihetskrig, skriker diktatorn.

 

- Frihetskrig, skriker demokraten.

 

 

Varför den tappre skriker frihetskrig,
är det ingen som vet.

 

 

Alla skriker och skriker frihetskrig.

 

 

Bonden på sin åker odlar och funderar:
"Vad tjänar frihetskrig till,
om åkern får bomber.
Det är illa nog med tromber",
svarar bonden på sin åker.

 

 

- Frihetskrig! Skanderar alla unisont.
Av alla i all sorts front.

 

 

"Vem ska ta hand om hönsa,
om jag skadas av krigets rop.
Vem ska valla korna
och vem ska kärna smör",
frågar bonden på sin åker.

 

 

- Frihetskrig! Skanderar alla unisont.
Av alla i all sorts front.

 

 

" Vad ska släkt'a äta?
Om hönsa och korna dör
och åkern blir till en krater",
tänker bonden på sin åker.

 

- Frihetskrig! Skanderar alla unisont.
Av alla i all sorts front.

 

 

Bonden tänker och funderar
och ger så ett svar till allas rop:

 

 

"Frihetskrig ödslar livets gåva.
 Frihetsfred ökar livets låga",
 säger bonden på sin åker.

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Flicis VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-26 14:26



Bookmark and Share


  Ronny Berk
just så - även hönsen lider skada av de friheta krigen ...
2014-04-26

  Federico Romano
Bra skrivet & givet budskap..
2013-04-08

  Blåbärskaj
Vacker text, med vackert budskap.
2013-04-08

  M M Mannheim VIP
En underbar, fantastisk text som alla krighetsare och de frihetsälskande bör läsa. En dikt som borde studeras av alla till eftertanke. En text som borde sitta fastspikad framför alla politiker.
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP