Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2012-12-25 Där du slår mig fri


Kedjad till ord

 

 

 

Om tiga vore en synd

Ska varje bruten kedja
Böjas vid min tungas inbrott,

Och orden jag stjäl

Bortom himlens ögon

Känna avundsjuka

Där du är Högre bokstaverad än G U D

 

Och jag vara

Tiggarens hand

Räcka

Efter ett Och

Efter ett Ack
Känna mig otillräckligt inlindad i cerat

Men jag försöker

Med mina läppar narriga

Tala

 

 

Din skönhets språk

Och läsa formen av din kropp

Följa varje skriven regel

Utanför mina ramar
Skriva varje stavelse av längtan

 

Och …

Och …

Skulle alltid finnas

För du

Är bortom alfabetiska drömmar

Men jag kommer alltid försöka

 

 

Nå dig

Med en blick

För att kunna vända mynten, till sedlar

I min plånbok med ditt porträtt

För att en dag finna

Orden att lägga i din famn

Och veta att, ditt namn

Finns

Inom mig

Och att jag alltid varit

 

 

 

 

Rik

 

 

 

 

©
/K




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-01-18 13:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow, outstanding!!! En av dina allra bästa.....
2015-02-08

  Patrik Järf
Den är bra. Jag vill ge goda råd men vet inte hur jag ska formulera mig. Fortsätt skriva.
2015-01-03

    jaybird
Om man blir osäker på om en dikt skapats på 10 minuter eller under 10 veckor. Då är det en bra dikt.
Skickligt!
2013-01-20

  R Werner
Vackert, stilfullt, proffsigt!
2013-01-20

    Jesper Persson
Väldigt målande text. Flyter på underbart med ordföljden!
2013-01-20

  Yrre VIP
Oj, rörd blir jag, vilka ord, hur du så träffsäkert sätter varenda stavelse, bra, bra!!!
2013-01-19

    ej medlem längre
Jag tycker mycket om den här texten. Den ger känslor.
2013-01-18

  Ole Sunnerfjell
Så varmt, så följsamma tankar du bär, nästan snubblar i en verklighet
2013-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP