Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja ibland fryser man hur mycket man än bär på sig


Kylan vill åt min själ

Kylan har slutat att tugga

på mina ben

 

Dom frostiga isande grenarna

har slutat rispa och trasa

isönder mitt hjärta

 

Sjöarnas is försöker inte längre

att locka mig i onåd hos

våldnaderna som bor under isen

 

Skogens mörka väsen

lyckas ej skrämma mig

och få mig vansinnig

 

den bitande dimman som ligger

tätt över byggden likt

förlista spöken

 

har förgäves gett upp att smyga sig in

i mitt inres kammare

 för att komma åt mig

och mitt jag

 

Men all jakt är över

 

det kan slita, dra, trasa, kyla, bränna

förkasta,förstöra och förinta

bäst det vill i min lekamen.

 

Ty min själ kommer DET inte åt.




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-26 15:23



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint skriftat
om själen
2013-02-03

  lodjuret/seglare VIP
Lätt igenkänning
i all denna spänning
konsten att på känslor sätta ord
utan att alls tala om mord
är i sanning att tala om livet
om hur att våga ta klivet
2013-01-23

  JamesDean VIP
Du skriver magiskt som alltid!
Tack för denna!!

/Klas
2013-01-04

  aol
så fint gripande skriftat vännen, ja själen äger kroppen men frigörs från den för den är ju du, när vi går upp och förenas i alltet,
2012-12-26

    ej medlem längre
Snyggt skrivet, bra!
2012-12-26

  SatansSon VIP
Bravo"! Rolifga metaforer dju staplar.
2012-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP