Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det här är en sexuell upplevelse

Jag utforskar människors hemligheter
de är kläderna jag klär av
min version av sex
den närmaste närheten tillhands
så jag tar min chans
vänder den inåt
orgasmen i mitt huvudbry får jag av musik

Jag ser människor som handlingar
karaktärer och roller
vilka de har på sig växlar varje dag
många märker inte ens själva
sitt föränderliga sinnelag
och hur de dansar längs fotbollsplanen
som en ständigt växlande färgskala

Jag ser handlingar som händelser
och vår tolkning av dem
utan en tolkning finns bara händelsen
händelsen är beroende av tolkningen
tolkningen av händelsen
så vi lånar friskt från vår uppväxt
Det blir en form av sociologisk tillväxt
Stundvis hållbar
plötsligt ohållbar

För vi fruktar förändringen när den blir tänkbar
och medveten
vi ser den som falsk
en konstruktion

Men jag ser människor som lego
enorma som lutandet tornet i pisa
rädda för att rasa och konstruera oss själva på nytt
för skådespelet är en verklighetsflykt från existentiell ångest

Vi brinner oss bruna i solarier
rinner oss till vatten i koppar
kopplar oss till bassänger
och förvränger vår tolkning
långt bortom det vi verkligen är
det vi verkligen vill
och det vi verkligen kan

Kommer människan överge mig eller kommer jag överge människan?




Fri vers av Erik Thor
Läst 832 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-29 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Thor
Erik Thor