Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Att förstöra en människa

 

Änglarna gråter i himlen

för alla dessa fina kvinnor...

 

Fruar, mödrar, döttrar, systrar

Bärare av livets sköraste längtan

 

Vad är det för fel på männen omkring er

 

Änglarna gråter i himlen

 

Vemodiga vindar bläddrar

i dagens tidning

till sidan om männens våld

mot kvinnor  i världen

 

Som inte längre går att läsa

för alldeles för många tårar

har samlats just där

 

Alla dessa fina kvinnor...

 

Som blivit ifråntagna allt hopp

och förvandlats till ägodelar

och arbetsredskap

 

Alla dessa fina kvinnor...

 

Med värkande,stela kroppar

och ögon tomma som torkade brunnar

  

Där tårarna för längesedan sinat

och efterlämnat djupa fåror

som skymtar hårt mellan mjuka tygstycken

 

Alla dessa fina kvinnor...

 

Som Gud hämtar hem i förtid

för att han inte orkar se dem lida så...

 

Jag gråter tillsammans med änglarna




Fri vers av Fem hjärtan VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-09-12 19:07



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

Din starka text berör o känns inpå djupet bra att du lyfter fram
2013-09-18

    ej medlem längre
Snygg och tänkvärd!
Har vi tid att se i backspegeln?
Vårt historiska arv ÄR viktigt!
Tack o kram för denna text!
2013-09-18

  Armo
Fasansfullt bra, fasansfull...
2013-09-18

  anits VIP
Mycket bra och tankeväckande skrivet
2013-09-17

  Lars Hedlin
Mycket bra att du tar upp detta..kram
2013-09-13

    ej medlem längre
du berör med din text som skapar eftertanke..
2013-09-13

  Angel of love
En text som griper tag och ruskar om.. Behövs belysas mer...
2013-09-13

    ej medlem längre
Detta behöver skrivas ofta, (men önskar att det inte behövdes).
2013-09-12

    ej medlem längre
Så gripande ömsint och vackert skrivet.
2013-09-12

  Nina.H
Glömde säga att jag bokmärker
denna viktiga välskrivna fina text!
2013-09-12

  Nina.H
Du belyser ett viktigt ämne.. något
som jag själv brinner för, där alla
ska vara lika värda, ha samma, för-
utsättningar oavsett kön, jag blir
både ledsen och arg över orättvisorna
som finns.. du har skrivit en brand-
fackla som jag hoppas många läser!
Fint, bra, känslosamt, med många
tänkvärda ord!
2013-09-12

    ej medlem längre

En text att sätta på minnet
mycket välskriven och berörande
2013-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP