Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vårglädje

 

Körsbärsträdets rosa blus 

klär vårens ännu unga sinnen

blomsterknoppar föds i ljus

äntrar livet här i ärvda minnen

 

Bäcken dansar glatt i virvlar

till förälskelse som väntat länge

humlesurr och kör med fåglar 

lockar lek i björkens vilda hänge




Bunden vers (Rim) av Fem hjärtan VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-05-08 23:36



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vacker vårglädje!
Får mig att längta efter våren.
2022-11-04

  Monica Lindgren
Sagolik bild, som passar bra till texten. Man tycker sig vara i ett lyckorike!
2022-05-26

  Solweig Jansson VIP
Härligt och vackert !
2022-05-11

  Monica Lindgren
Sannerligen en hyllning till våren!
2022-05-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Sprittande vårglädje att njuta av i fint rimmad vers.
2022-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP