Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnornas önskan

Jag måste vara den jag är
bli mer av mig, träffa nya själar

Sluta famla efter höfterna
i draperiet av himlavalvet

Omfatta mod att tackla rädslan
inta positionen
som kan generera
besvikelse eller förnöjsamhet

Förtroendeingivande är framtiden

Stjärnornas önskan så små
men alla bär vi vintergator av längtan

Vi är alla samlade för det slutgiltiga

Vi är alla räddade, vi är inte ensamma, vi är densamma

Vi är i tanken
oss själva på egen hand
men vi är kombinerade
tillsammans, uppvärmda




Fri vers av träsnidaren
Läst 464 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-10-08 18:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om andra stycket, så häftigt formulerat
2013-10-12

  Angel of love
Åh fantastiskt bra.
2013-10-10

  Xuvetyn
Det fyra första är riktigt stiliga och majestätiska på smakfullt romantiskt vis, detta tippar till viss del över i "stjärnornas önskan" och "vintergator". Jag kan inte riktigt se vad som föranleder övergången i plural, men det blir mycket av det och detta kan vara tanken, att stjärnorna successivt expanderar (kan generera), vilket i sådana fall skulle kunna gestaltas etappvis med utgångspunkt i "stjärnans önskan". Jag ser dikten som mer fragmenterad än vad den skulle behöva vara, med förbehåll för att du redan inledningsvis talar för flertalet.
2013-10-10

  KattenKin VIP
Bokmärker mästerverket...
2013-10-09

  KattenKin VIP
Klokt i vacker förpackning, riktigt snyggt!
2013-10-09

  sommarmoln
Mkt vackert o underbart ordval! Förtröstansfullt...
2013-10-09

  Anders Granström
Spännande och njutbar läsning! Tack!
2013-10-08

    ej medlem längre
Du skriver så det känns!
2013-10-08

    Silverbjer
Du vet hur man brukar ta ut stycken eller meningar ur en text, som sticker ut extra mycket. Well, jag blir i så fall tvungen att kopiera hela texten.
2013-10-08

    Silverbjer
Denna bör uppmärksammas. Precis som alla dina verk.


2013-10-08

    Silverbjer
Du Måste endast vara den Du vill vara.

Du har så rätt och så sant. One love.

Du gör mig mållös med dina triumferande dikter.

Får jag läsa upp detta verk på en poesiafton?



2013-10-08

    ej medlem längre
En kosmos av lena ord som bildar gryningsvackra meningar.
2013-10-08
  > Nästa text
< Föregående

träsnidaren
träsnidaren