Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten flickas bekännelser.

En liten flicka. Blott 14 år.
Ville vara stor.
Trots all ångest som där i bröstet gror, gror och gror.
Det är viktigt att vara tillags.
Det ska flickor vara.
Tysta, snälla och ofelbara.
Det har vi flickor lärt oss.
Social evolution.
Men hon sa nej.
Flera gånger.
Kanske för tyst.
Eller inte alls?
Var det bara hon som hörde?

Hur hon skrek för full hals.

En liten flicka blev stor.
Och ångesten den bara gror.
Den växer sig starkare med åren.
Och ingen ser hur hon förblöder ur såren.

För vi vet hur flickor ska vara.
Tysta, snälla och ofelbara.

Och hon låter det hända.
Igen. Igen och igen.
För vi vet hur flickor ska vara.
Tysta snälla och ofelbara.





Fri vers av Emsiy
Läst 189 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-19 10:21



Bookmark and Share


  Valkyria-Fatale
Så igenkännande. Tragisk, blir ledsen. Ja, vi vet hur flickor ska vara....
Du beskriver så bra. Man känner med. Så djup och talande text.
2013-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Emsiy
Emsiy