Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flicka i Vall

 

Hon går där över stränderna

med bara vita händerna

o sjunger för svarta änderna


om sommaren

 

Sjön går i vågor

sjön går i vall

lindrar hennes plågor

att vara så all

 

Hon längtar upp mot tranorna

i de himmelskt ljusa banorna

i månskens glittrande vanorna


i sommarnatt

 

Sten sov i ro

i det mörkaste bo

i grenfingrars svall

i natten så kall

 

Hon blickar upp mot stjärnorna

att lämna de mörka tjärnarna

att gå som de ljusa tärnorna


genom Kosmisk brand

 

Stjärna lys din röst

ge mål mening tröst

i unga flickans bröst

på Himlastrand

 

Hon går där mellan granarna

ser de vackra vita svanarna

mellan mörka tysta grenarna

 

o ljus lyft mig bort

 

Ljus uppå tjärn 

i sommarnatts värn

ge mig tröst

när vind fly

mot höst

 

Hon sjunger de glömda sångerna

om sin barndoms gömda gångarna

om de smala spända spångarna

 

över drömmens djupa brunn

 

Dröm gå ljus

i vattenrands brus

en krusning ett hopp

o längtan lyft mig upp

 

Hon går där under kvällarna

på de svarta blöta hällarna

hon drömmer om sin hjärtevän

 

om sommaren

 

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 480 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-01-27 21:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gott ordat i urnordiska djupskogar, i sjö och myr, på stenig grusväg - i sol och dimma
2014-02-15

  Ljusletaren
En av dina bättre texter. Säger bara wow så bra /kram
2014-02-05

  Chawa VIP
Stort grattis till din uppmärksammade jättefina text vännen!
2014-02-03

  ResenärGenomLivet
Drömmande, längtande vemod...
så vackert...
2014-01-29

  Heikki Hellman
Igen en sofistikerad rimmad vers kopplad till en passande musik, Bo´s varumärke, en berörande text!
2014-01-29

    ej medlem längre
Så lenande och vacker..Tack för den min vän!
2014-01-28

  Nina.H
Så tröstefint och vackert! Underbara strofer, underbar poesi!!!
2014-01-28

    ej medlem längre
Mycket fint diktat,rimmat och lite vemodigt, flyter så melodiskt genom raderna.
2014-01-28

  Stefan Albrektsson
Vemodigt ensamt - men sjungande melismatiskt som en svensk folkvisa i moll.
2014-01-28

  aol
underbart rimmande drömmande skaldat vännen,
2014-01-27

  Chawa VIP
Grattis min kära till mest bokmärkta denna vecka!!! :)
2014-01-27

  Chawa VIP
På ett alldeles underbart berörande sätt har du fångat en ensam flickas sorg, längtan och drömmar mitt i prick... Dina rim är otroligt fina här... allt till gungande stämningsfulla blå toner och vacker bild därtill..!
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge