Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Året är 1950. Bo 2,5 år har nyss fått en liten telefon och ringer Jorden för att meddela en glad nyhet...!


Jorden…? hallå… hallå…!




            ~~*~~



Pappi…? állå … állå…!

de é lilla Botten…

jaa… ja ringer från ett
stjärndagis långt ute i rymden …

i stjärnesalen idag tala en fabor
om att det snart ska födas

en liten liten flicka till världen

Du o Din fru ska få barnbarn…

får ja leka med det sen…?


Ohh… va det ska bli kul…

ni får vagga vagga henne milt då…

så att hon inte blir rädd för

mörkret…

precis som jag blev vyssad
hyssjad dåå…

ett litet barn skärt o vekt

åhh… åhh… åhh…

åhh… åhh… åhh…

åhh… åhh… åhh…


När hon nyss kommit ner

till Jorden ifrån en fjärran
blinkande star

kan de va mörkt o kallt här

ohh… håll mig så ömt…
förverkliga sagan ja drömt…

när ja rider rider på månskäran
i Vintergatans snurrande svans

längtar till Jorden för att ha kul

snart… får hon fira sin första jul
runt lyckolandets dans kring gran


Vaggan gungar gungar
ut ur världens brus

tills ja somnar somnar

i vårt lilla hus


Ohh…  söta dröm

ohh… mammi öm


Åhh… åhh… åhh…

bara vi två…

 

 

    ~~*~~

 

 

 

 
© Bo Himmelsbåge

 

 

 

Bild: © Egen bild, av mig själv 1950, då jag var 2,5 år
gammal. Jag tror på ett holistiskt perspektiv, d.v.s.
allt som sker, sker egentligen samtidigt! Därför kan lilla
Bo vara både där och här på samma gång




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 2523 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-04-30 00:02



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En fantastisk och hoppfull dikt! Hisnande tankar väcks, om att låta sitt vuxna mogna jag möta det lilla oskyldiga barnet man en gång var...Tack!
2018-05-04

  ULJO
Så fint skaldat kring ett sådant fint minne
2018-05-02

  Eva Helene VIP
Barnet inom bär vi med oss hela livet. Tänk om fler vågade bejaka det, precis som du! Då skulle vår värld se annorlunda ut.
Ljuvlig bild därtill!

2018-05-01

    ej medlem längre
Så fint och gulligt med lilla gossen som ringer pappa om en spännande nyhet! Väldigt fint foto!
2018-04-30

  Chawa VIP
Käraste lilla vännen… állå… állå!! Vilket underbart och sant budskap! <3
Sefarge har fångat precis den tolkning som också väcks i mig. Gripande kärleksfullt och tänkvärt betraktelsesätt genom en mogen mans alltid lika oskyldiga barnaögon. Texten och innebörden (plus musiken) vaggar och omfamnar såå skönt… Tack!
2018-04-30

    Sefarge VIP
Bra älskvärd beskrivning
Av olika tanke-
dimensioner inuti
en "mognande"
hjärna under livets
gång?



2018-04-30

  Niliboy
Så rart, när mina syskon å jag var små lekte också vi telefon. Vi hade en liten röd plasttelefon!
2018-04-30

    ej medlem längre
grattis till ett nytt barnbarn.
2018-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge