Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg på nyheterna väst ett inslag. Om en bonde och hur han ertappade en man i sin lagård.


Lagar om tidelag.

 

Nu får vi undra och ställa oss frågan. Ifall rättens män och kvinnor. Anser att tidelag, är något normalt. I värsta fall kanske det faktiskt är på så vis. Att de själva idkar detta vidunderligt sjuka beteende. Detta sagt efter att ha hört, om en dom mot en man, som ertappades i en lagård.

En bonde ertappade en man, i sin lagård med kor. Som höll på och ”stönade sig med kossan”. Och tur var det väl för stackars kon, att bonden kom, vid tillfället. Mannen sprang iväg, men hanns upp av bonden.

Resultatet blev som sagt en rättegång. Där mannen fick en bot på 900 kronor. En ska tycka att det ska ses vara en reko summa, för tilltaget. Men sanningen är att det är en summa. Som ska betalas, av mannen, för att han gick in i lagården och inte för tilltaget mot kossan.

Frågan blir ifall det bara ska tilldelas symboliska summor, av gärningsmännen. Då de utsätter försvarslösa djur, för vidriga tilltag. Precis som då det döms ut belopp. Till de gärningsmän, vilka utsätter barn och kvinnor, för våldtäkter. Hur ska då gärningsmännen inse, att det de gör är fullständigt fel?

Det var inte för så värst länge sedan. Då en ung kvinna eller var det ett barn (barn räknas upp till 17 års ålder). Som utsattes för en gruppvåldtäkt. De som hade utsatt flickan/kvinnan för våldtäkten. De menade på i vanlig ordning, att hon hade varit med i svängarna.

Flickan/kvinnan fick inte upprättelse, på grund av att hon inte hade skrikit på hjälp. Gärningsmännen log säkert och kände sig som karlakarlar. Detta tack vare självgoda nämndemän och domare. Vars åsikter är att fria dem som kan tala för sig.

Vad som inte framkom, är dock att flickan/kvinnan. Var säkert rädd för att bli mördad, ifall hon ropade på hjälp. Hon såg väl sitt liv mer än guld värd. Något som är fullständigt normalt. Detta kan inte sägas om gärningsmännen eller domslutet.

Jag undrar vad som var orsaken, till att kossan inte fick ersättning för kränkningen. Berodde det på att kon inte ropade på hjälp?

 

Vad ska det till, för att rättsrötan i landet ska avta? Vad ska vi vanliga medborgare göra eller säga, för att domarna mot våldtäktsmän ska bli hårda och kännbara?

Antingen våldtäktsmännen ger sig på människor eller djur.

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-27 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP