Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röstkortet hittat och använd

 

 

Tja, nu har jag lagt min röst, men på vad...det är verkligen något att se framemot.  Å det får man som sagt veta...först till nästa val. Men fördelen är som sagt, att en får klaga.

Nu ska jag börja klaga...å klaga å klaga. Till höger å till vänster, upp å ner och fram och tillbaka.

Ja, jag ska klaga så mycket, att ingen törs ta på sig statsminister rollen efter nästa val.

Varför ska jag klaga? Jo, man får klaga, om man har röstat och inte annars. Å det har politikerna sagt till mig.

Frågan är bara vad jag ska klaga på. För det har jag inte riktigt tänkt igenom.

Kanske detta att pensionärerna, som påstås ha byggt upp landet. Ska få gratis resor, i kollektiv trafiken. Eller att andra - förutom jag - ska få gratis resor, i kollektiv trafiken.

Eller ska jag kanske klaga, på att politikerna mörkar siffror och/eller manipulerar siffrorna. På så vis att ingen - inte ens de själva - förstår vad alla siffror, är bra för.

Exempelvis skrivs det att arbetslösheten, är högre och lägre. Beroende på vem som vill komma till tals. Och nu senast har vi fått veta. Att alla politiker - oavsett parti tillhörlighet. Har accepterat en viss procentuell arbetslöshet. Enkom för att hålla nere inflationen eller att få den och öka vid behov.

Eller ska jag klaga på. Att politikerna fortfarande är människor, men har gemensamt tagit. På sig själva alltför stor makt. Med resultatet, att de inte klarar av att se verkligheten.

Tja, i vilket fall som helst, så har jag röstat. Nu gäller det för mig, att bygga klagomuren, i Vänersborg.  För där ska det visst byggas lite var som helst.

Vissa säger att det finns redan planer, var byggarna kan bygga. Andra säger att det ska byggas, på det som redan har blivit byggt. Å så vidare.

Jag får väl ta och bygga min klagomur, i Ursands skogen. På så vis lyckas vi hålla den där Bert Karlsson, under uppsikt. Å samtidigt hålla på med trädkrameri.

Som sagt var; jag har röstat å får nu klaga. Får se vad jag ska klaga på. Nästa gång jag är här på poeter.se

Önskar alla medlemmar en skön sommar dag, i September. Å att ni får göra något skoj.

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Flicis VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-10 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP