Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport från en skogsdunge




De stora träden retades

Valde ut ett litet strå
Tyckte det var oansenligt
passade inte in i deras värld

Ruskade på kronorna
Grenarna tisslade och tasslade
pekade löv

Strået böjde sig ner
nära att ge upp

Stormen slog till med våldsam kraft
avtog så sakteliga

Strået reste sig sakta upp
såg sig omkring

Sikten var fri




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2015-04-09 10:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa strået stod ensam kvar...så läser jag när sikten var fri. Fin metafor om olika människor i livet som hanterar stormar olika.
2015-04-10

  Magdalena Eriksson VIP
Jo men visst.
Bra med nästan minimalistisk stil om livets kamp.
2015-04-10

  Sofhia Wirström
dina rader berör
fina rader
om hur livet även
kan vara
hur vi reser oss upp
dina rader inger hopp

2015-04-10

  Gunnel Eriksson VIP
Sakta lär jag mig att läsa dina dikter
och förstå vad de berättar. Intressant.
2015-04-09

  lila fjäderblomman VIP
Högmod går före fall...som man brukar säga.
2015-04-09

  KattenKin VIP
Fina metaforer för illvilja och uteslutning, bra skrivet!
2015-04-09

  ULJO
Tänkvärt och fint förmedlat
2015-04-09

  Blomma-Stjärna VIP
ja, visst är det så att grässtrået i sin litenhet har fördelar i stormen! Och i överförd betydelse, ser vi väl ofta en förvånande livskraft, i vanliga, ödmjuka, jordnära människor... medan "styrkeknuttar och högfärdiga" kanske tröttas ut snabbare i motgång "gå före fall"
2015-04-09

  Teresia Ridell
Underbart vackert, du får till liknelser som känns starkt och berörande.
2015-04-09

    ej medlem längre
Å så snyggt fångat!
2015-04-09

    Dan Myrbeck
Mycket bra & tänkvärda
metaforer.
2015-04-09

    ej medlem längre
Så bra liknelse detta är, den som är liten men ödmjuk vinner i längden..
Eller: "Högmod går före fall", som det heter i ordspråket.
2015-04-09

    ej medlem längre
Njuter av varje bokstav i dina ord.
2015-04-09

  louisegirl
Hut går hem ;)
Fint förmedlat!
2015-04-09

  Hanna Mari Wallin
vackra metaforer om naturen

Fint skrivet
2015-04-09

  ResenärGenomLivet
Bra diktat...
2015-04-09

    ej medlem längre
Härlig!
2015-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om det lilla, som kan vara störst i livet.
2015-04-09

  Marja-Liisa Koski VIP
Vilken uthållighet och styrka det finns i ett litet strå!
Kram!
ML
2015-04-09

    Birgersdotter VIP
Livskraft
2015-04-09

  Ljusletaren
Så är människan också ... seg och ger inte upp /kram
2015-04-09

    ej medlem längre
Mycket insikt här! Tänkvärt
2015-04-09

    ej medlem längre
De stora faller tungt.
2015-04-09

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2015-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP