Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att släppa taget





Solen försvann bakom molnen
Marken rämnade under mina fötter

Förnuftet visste
Känslorna förnekade

Höll fast så knogarna vitnade
Försökte hålla kvar det som inte fanns

Kaos

Leva eller överleva

Släppte taget
Accepterade det som det var

Solen kom tillbaka
Byggde en ny plattform att stå på

Nu står jag stadigt i ljuset




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2015-04-13 11:19



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Fått putt!
Ändå fått futt!
På drivet i livet
och fått till klivet
igen min vän och
så väl beskrivet!
2015-04-20

  Åsa Njunjes
Bra beskriven transformation genom smärta som landar i acceptans.
2015-04-16

  lila fjäderblomman VIP
Fint!
2015-04-15

    Dan Myrbeck
Tänkvärt och bra
2015-04-14

  louisegirl
Härligt vännen <3
Fint förmedlat!
2015-04-14

    ryttarinnan
vacker poem
2015-04-14

  Lars Hedlin
Insiktsfullt!
2015-04-14

    ej medlem längre
Starkt gripande text!
2015-04-14

  bittemi VIP
Styrkeord!
2015-04-14

  Hanna Mari Wallin
härligt diktat
och underbart att plattformen är återfunnen och ljuset åter skiner å dig
2015-04-14

  Ingrid Trolle
Styrkan att vandra
från mörker och kaos
till stabilitet och lycka
Mycket fint
2015-04-13

  Maj-Lis VIP
Ger hopp
2015-04-13

  Ericafika
Den här gör stort avtryck, och troligen inte bara hos mig som råkar vara någonstans mitt i den situation du målar upp :)
2015-04-13

  ULJO
Mycket bra text
2015-04-13

  Magdalena Eriksson VIP
Gillar sådan tyngd och glädje hos dig i texten.
2015-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
bra ord "förnuftet visste Känslorna förnekade"
"försökte hålla kvar det som inte fanns" - ----- och så småningom - bygger - en ny plattform - "står stadigt i ljuset" En dikt som ger hopp - den vill jag ha (bokmärkes)
2015-04-13

    Birgersdotter VIP
Berör-men ger hopp och ljus och trygghet igen.
2015-04-13

    ej medlem längre
Precis, känner igen...
men det tar tid..
Bra beskrivet!
2015-04-13

  Gunnel Eriksson VIP
Förnuft och styrka.
2015-04-13

    ej medlem längre
Du har gett ordet styrka ett ansikte.
2015-04-13

  KattenKin VIP
Jobbigt när golvet svajar så där!
Skönt att stå stadigt igen!
2015-04-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka tankar blev bra beslut!
2015-04-13

  Anya VIP
Skönt att stå stadigt igen...och i ljuset.
2015-04-13

  Teresia Ridell
Sann livsstyrka i dina ord!
2015-04-13

  Rise Little One
Härlig vägsledning!
2015-04-13

  Klara Ord VIP
Så klokt om att acceptera är nödvändigt, hur svårt det än är. Fint uttryckt.
2015-04-13

  Marianne Räf
Gott med lyckligt slut efter
diverse faror och problem!
Så kan det vara...
2015-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP