Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bra förebild



Han var en "krigare"

Hade ingen vapenarsenal
men stort ordförråd


Stod ofta i första ledet


Älskade
dom som stod bakom

Kände inget hat
mot dom som stod framför


En perfekt medlare

Respekterad och hyllad av båda sidor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-04-14 11:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Av din beskrivning förstår man att det var en fin förebild, någon att ta efter...
2015-04-18

  lila fjäderblomman VIP
En fin hyllning till en fin närstående person, kanske en bror eller far...
2015-04-15

  Sofhia Wirström
gillar denna mycket
spännande rader
tänkvärda rader
2015-04-14

  Blomma-Stjärna VIP
Jag tänker på Löven och på Brasiliens Lulla- ser en man med rötter hos dem han kämpar för. Han vill få igenom förändringar i demokratisk anda. Han förhandlar med respekt för motparten
2015-04-14

  Maj-Lis VIP
Gillar...intressant
2015-04-14

  ULJO
Du bjuder stort djup och mening i allt du levererar
2015-04-14

  Teresia Ridell
Dubbeltonad text..;kan ju vara någon som inte vågar stå upp och välja efter egen åsikt men kan också vara någon som har sann balans inom sig och håller sig väl åt båda håll...
Bra tankeväckande !
2015-04-14

    ej medlem längre
Verkar vara en person som visste att behandla folk aktningsvärt
2015-04-14

  aol
Gillas verkligen en så fin text och så berörande dessutom,
2015-04-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Känns som en människa som kunde hantera båda sidor. Bra tycker jag.
2015-04-14

  Lars Hedlin
Din text berör
2015-04-14

  Anya VIP
Vilken intressant gestaltning av en människa. Känns som någon som står författaren nära.
2015-04-14

  KattenKin VIP
Verkligen sympatisk, fint skrivet!
2015-04-14

  Ingrid Trolle
Tydligen en
diplomat men
frågan är ju hur
han använde sitt
stora ordförråd
2015-04-14

  Gunnel Eriksson VIP
Detta var nog en god människa.
Känns lite mesig men samtidigt
presenterar författaren honom som
"en krigare". Som vi andra kanske,
både och i många avseenden.
2015-04-14

    Lena Söderkvist VIP
Låter som en bra människa. Intressanta rader.
2015-04-14

    ej medlem längre
Liten och oansenlig i verbal mening...men en stor människa likafullt.
2015-04-14

  Marianne Räf
Det är, nog, en svår konst å vara
en god förebild för andra... ! :D
2015-04-14

  Ljusletaren
En Svenssontyp som inte tyckte något själv eller... /kram
2015-04-14

  louisegirl
Varken bä eller bu..neutral kanske
Bra ordat!
2015-04-14

    ej medlem längre
Läser denna som en fin hyllning!
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP