Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera glädje i förhållanden önskas!


Höns

 

Tre snälla, hönsmammor trippade på ängen
med tolv glada kycklingar, kläckt i halmsängen,

– Men tänk om tupparna skall vakna, säger en.

– Då blir det livat, säger hon som är klen.

– Det gör detsamma för vi vet vad vi vill,  
säger den som är klokast av dem.

– Vi går lite till innan vi går hem.

Då galt tupparna så att alla gårdar eka.

– Fruarna syns fria, ropa dem och peka  
seså, plakat bär de med,
fy bövelens, för alla nya sed.




Bunden vers av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-25 07:48



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket rolig. Man kan
se scenen framför sig
2016-05-21

  anits VIP
Kul.....
2015-09-16

  gj57an
Lite humor i texterna jätte fin
2015-08-03

  Anya VIP
Ler åt din infallsvinkel.
2015-07-27

  Lars Hedlin
Gillar din text!
2015-07-26

    ej medlem längre
Kul på min ära!
2015-07-26

  ResenärGenomLivet
Kul...
2015-07-25

  Linda CH VIP
Underhållande och kul!
2015-07-25

  Bibbi VIP
Jätterolig.
2015-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP