Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När framtiden inte finns längre

 

Han vill helst inte tänka på sommaren

inte heller på att det är julafton om tre månader

 

Nej, hans tankar är upptagna av oro

och nu sitter han nära dörren

med ytterkläderna på

 

För att vara säker på att inte missa

när barnbarnet kommer på besök

 

Då vill han möta henne vid grinden

 

Det är viktigt för honom

 

Det är mycket som har blivit viktigt numera

Sådant som han inte såg när han var ung

 

Han är den han alltid varit

men han har aldrig förrut

sett döden som en nära realitet

 

Inte för honom själv

Inte för någon annan heller

 

Han är inte rädd

 

Bara så förvånad

över hur fort livet gick förbi 

 

Han har ju inte levt färdigt

 

Inte på länge än

 

 




Fri vers av Fem hjärtan VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-24 09:30



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket fin text med starka känslor som berör!
2015-10-02

  ULJO
Fin text med ett starkt budskap
2015-09-28

  Bo Himmelsbåge
Jaa... livet rinner iväg fortare än man tror... Då blir barn o barnbarn allt viktigare... De påminner en om hur det egna livet varit som ung...!
Fast döden behöver inte vara så skrämmande, om man tror på en fortsättning! ... men gör man det inte, blir det svårare...
Viktiga frågor att fundera kring!

2015-09-26

  Lars Hedlin
En mycket bra text som ger starka känslor för och om livet!
2015-09-25

  bumerang

Känner igen mannens reaktioner
från andra äldre människors liknande
kommentarer.
Att bli gammal och/eller att möta döden är
onekligen allas vår lott. Förr eller senare. Kanske vi borde prata mer om detta. Oro och ängslan som förknippas med döden borde inte tigas om.
Bra att du tog upp.
2015-09-24

  Palett
En fin text om ändrade betingelser i livet.
2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP