Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fransmän och fransiskor.

 

Vaknade i morse och satte på TV:n, för att se på
nyheterna som vanligt.

Fick till livs, att terrordåd hade återigen slagit till
i Frankrike.

Var vi förberedda eller var vi i törnrosa sömn.

Jag sänker er minst två tysta minuter, av mitt liv.
Är medveten om att dessa minuter. Har ingen möjlighet
att uppväcka offren. Men det är  vad jag kan göra.

Jag sänker fem tysta minuter, för hela Europa,
i förhoppningen av att händelsen aldrig upprepar sig.

Ja, jag vet att krafterna i är rörelse.
Och de kan slå till återigen. Men om vi går ut man ur huse.
Och visar vårt förakt mot dylika  händelser. Kanske vi en
gång för alla kan bli ett helt eget folk. Utan oro och utan
att någon vågar angripa oss.

 

Låt oss ta varandra i hand och bilda en mur.
Mot terrorismen och all annan sorts våld.

Låt oss visa att vi inte tänker bli rädda och gömma oss.
(Jag vet att det blir svårt.).

Låt oss tvinga makthavarna till ett agerande.
Där de inser att de kan inte längre gömma sig.
Bakom fagra ord och halvdana ageranden.

Må Ärkeängel Mikael beskydda oss.

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-14 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP