Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva är som att vara i en hiss







Den går upp och den går ner
normala förändringar

ibland stannar den
det blir mörkt och svårt att andas

kippar efter andan, trevar i mörkret
hittar nödknappen

larmet går
hjälpen kommer

den går upp och den går ner
normala förändringar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-12-11 11:05



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Innerligt, starkt och bra skrivet !
2015-12-19

  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit....
2015-12-16

  StinaJ VIP
Bara man hittar nödknappen i tid och hinner stoppa den innan den fastnar så blir det bra. Väldigt bra liknelse.
2015-12-13

  i af apa
så bra!
beskrivet alltså...
2015-12-13

  Linda CH VIP
Marita du beskriver verkligheten så förträffligt och insiktsfullt!
2015-12-12

  ResenärGenomLivet
Du är fenomenal med dessa träffande beskrivningar...mycket bra...
2015-12-12

  överlevaren VIP
Så sant, det är inte alltid man gillar livets fart och rörelser eller på vilket plan hissen stannar på!
2015-12-12

  Respons VIP
Ett hissnande perspektiv på livet!
2015-12-12

    ej medlem längre
Utmärkt liknelse!
2015-12-12

  Jimmy B Bergquist
Livets dynamik
2015-12-12

  Valter Örn VIP
Man kan låta sig tryckas upp eller tryckas ner Man får se till att man har kontroll över tryckknappen.
2015-12-12

  lila fjäderblomman VIP
ja framförallt viktigt att förstå när man är ung.
2015-12-11

  Hanna Mari Wallin
ja så är det ju
så bra beskrivet

livets upp och nedgångar
kan i bland te sig som rena rama berg o dalbanan :)
2015-12-11

  Maria Sundelin VIP
Helt sant
Tyvärr har min hiss stannat nästan botten och det lär dröja innan den går upp igen
Kramar
2015-12-11

  Palett
Fin bild av livets upp-och nedgångar !
2015-12-11

  aol
Så träffsäkert just så är ju livet,
2015-12-11

    Dan Myrbeck
Ja, livet är en hissnande
upplevelse!
2015-12-11

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning. En del hissar går fort,
andra väldigt långsamt.
2015-12-11

    ej medlem längre
Min hiss verkar ha fastnat.
2015-12-11

    ej medlem längre
Jättefint exempel på livets upp och nedgångar. Hoppfullt med nödknappen.
Mvh annokas

2015-12-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra liknelse om livets berg och dalar.
2015-12-11

  M.Eta
Du är väldigt duktig på liknelser, visst är det så. Kram
2015-12-11

  Marianne Räf
Du har rätt! Det går verkligen
ner och upp -- i Livet! Är
också min erfarenhet.
2015-12-11

    ej medlem längre
En fantastisk liknelse.
2015-12-11

  Öknens Ros VIP
bra liknelse, just så är livet..
2015-12-11

  louisegirl
Ja de ska gudarna veta...det är livet de...
Bra ordat!
2015-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP