Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktig är vår stund på jorden

 

Flyktig är vår stund på jorden

små underverk som möts i orden

från själars bostad gjord i sav

 

där kärlek finns...

 

men aldrig delas lyckan lika

många är fattiga och få är rika

 

...samma sus av sorg vid varje grav




Fri vers av Fem hjärtan VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-23 22:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja så är det, med dina fraseringar stroflikt tonsatta i mitt inre når de fram till ljudande och skönsång...
2016-09-15

  Bo Himmelsbåge
Jaa... tyvärr är inte Jorden ett rättvisans rike...
man kan bar försöka förmedla
medmänsklig kärlek dit man förmår...
o gråta vid sorgens grav...
2016-07-25

    Dan Myrbeck
Vackert tänkvärd.
2016-07-25

  Alysse VIP
så mjukt och ödmjukt skrivet
om liv och död
2016-07-24

    ej medlem längre
Flyktig må stunden vara...men dina ord stannar kvar och lämnar vackra känslor.
2016-07-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin sammanfattning över livet och dess olika villkor. Och sorgen som är lika för alla.
2016-07-24

  Karina"Kia"
Bräckligt skört diktat och en stor tanke runt om flykt och fattig och rik.

Livet är aldrig rättvist..hur man nu tänker sig rättvist..pengar,känslor,mark,land och demokrati?!

En stark dikt som berör!
2016-07-23

  Peter G VIP
Vackra rader som stämmer till eftertanke!
Lämnar en vemodskänsla hos mig när jag läser!
2016-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP