Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Islossning






Var som en båt i en frusen hamn
kom ingenstans

längtade isfritt vatten

hissade nödflagg
fick hjälp av en isbrytare

sakta men säkert
nådde jag öppet hav




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 522 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2017-06-13 10:00



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Underbar dikt. Tänkvärd och hoppingivande.
2017-06-19

  Lars Hedlin
Lyftande och bra
2017-06-19

  ResenärGenomLivet
Ibland behöver man hjälp för att komma loss...fint...
2017-06-16

  Peter G VIP
vilken fin och upplyftande metafor!
Vi behöver nog alla hjälp av en isbrytare emellanåt för att komma vidare i livet!
2017-06-15

    ADI Nehlin
så fint
2017-06-15

  Valter Örn VIP
Diktat med fina liknelser....
2017-06-14

  Gunnel Eriksson VIP
En isbrytare är bra att ha i många sammanhang. Fint berättad situation.
2017-06-14

    Dan Myrbeck
Bra lösning!

Ja..., det gäller att undvika
is och IS.
2017-06-14

  Eva Helene VIP
Vacker metafor om att våga be om hjälp och få möjligheten att bli räddad.
2017-06-14

  Salvation Pepper
Längtan hjälper.
2017-06-14

  Maria Sundelin VIP
Det är modigt att våga be om hjälp
Kramar
2017-06-13

  Blomma-Stjärna VIP
nöd - kamp - längtan - bön om hjälp - - - en rörelse mot förändring blir möjlig - - - stor levnadsvisdom i fin liknelse
2017-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets kamp mot nytt mål, skriver du så tänkvärt om.
2017-06-13

    Peter Söderqvist
Ständig kamp och nästan alltid en möjlighet. Fint skrivet.
2017-06-13

  StinaJ VIP
Fint skaldat om förmågan att bryta sig loss och om förändring.
2017-06-13

  M.Eta
Skönt när hjälpen finns inom räckhåll. Fin liknelse!
2017-06-13

  Öknens Ros VIP
att känna frihet på öppet hav är en obetalbar känsla.
2017-06-13

    ej medlem längre
Helt underbar! Ja, ibland behöver vi hjälp av olika isbrytare...
2017-06-13

  ULJO
Vilken fantastisk text
2017-06-13

  DavidM VIP
Den befriande rörelsen.
2017-06-13

    ej medlem längre
Styrkan och tron på Livet lever starkt i den här fina texten.
2017-06-13

    jaybird
Det finns en överlevnad och en stark vilja i denna text. Som en blomma genom asfalt.
2017-06-13

    ej medlem längre
Inget är som öppna vatten. Ibland behöver man sitta fast för att komma loss. Tycker om!
2017-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP