Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under stjärnornas glans





Satt på altantrappan
omgiven av mörker

funderade på livet
sökte lugn i min oroliga själ

lyfte blicken
mot natthimmelen

såg en vacker, trösterik bild
som gav mig lugnet åter

det är i mörkret
som stjärnorna lyser klarast




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-06-22 11:48



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
En underbar dikt med en fantastisk slutfras.
Visst är det så att i mörkret lyser stjärnorna som klarast.
2017-06-28

  Erik A Andersson
Stämningsfullt.
2017-06-27

  ULJO
Fint om stunden under stjärnornas himmel
2017-06-25

  Valter Örn VIP
Det är när det är som mörkast i livet som man blir glad när man ser en ljuspunkt som kan leda en vidare.
2017-06-24

  Valter Örn VIP
Ja det är när det är som mörkast i vår tillvaro som vi behöver se en ljuspunkt
som leder oss vidare.
2017-06-24

  Millner VIP
Enkelt om det svåra och klokt.
2017-06-23

  Gunnel Eriksson VIP
Bra men lite förvånande dikt nu
när det är som ljusast. Ibland känns
ljuset nästan för mycket - man kan
längta till det där vilsamma mörkret du beskriver.
2017-06-23

  Salvation Pepper
Tål att tänkas på.
2017-06-23

  Maria Sundelin VIP
Hoppfulla ord i orons stunder
Kramar
2017-06-22

    jaybird
Så transformeras Vintergatan till en varm Sommargata att gå vidare på.
2017-06-22

    ej medlem längre
Vilken underbart beskriven upplevelse - himmelskt helande.
2017-06-22

    Peter Söderqvist
Texten blir en vacker stjärnhimmel.
2017-06-22

    ej medlem längre
Stjärnljuset har varit till glädje för många i mörka nätter...
2017-06-22

    ej medlem längre
Vilka vackra eftertänksamma ord.
2017-06-22

  Anya VIP
Vilken fin slutsats i sista strofen. Fint hur du gestaltar när diktarjaget sitter på altantrappan och lyfter blicken mot natthimlen.
2017-06-22

  överlevaren VIP
Lysande bild av tankens klarhet som ger lugn.
2017-06-22

  Niliboy
Vackert!
2017-06-22

  Respons VIP
Sista meningen sammanfattar allt! Bra!
2017-06-22

  Öknens Ros VIP
att se upp på en klar stjärnhimmel är bland det vackraste som finns, man blir så lugn i sinnet av synen av alla stjärnor.
2017-06-22

  Palett
Fin stund på altantrappan under stjärnhimlen.
2017-06-22

  Marianne Räf
Javisst, lite stjärneglans
kan man behöva, ibland !
Skönt å få lugnet åter !!
Fint förmedlat !
2017-06-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket fint och känsligt diktat.
2017-06-22

    ej medlem längre
Tycker mycket om bilden "det är i mörkret/som stjärnorna lyser klarast", och känslan du förmedlar.
2017-06-22

  DavidM VIP
Stjärnor har en lugnande inverkan. Väl skriftat.
2017-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP