Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att färdas på livets vatten




Att leva är som att färdas på en flod


vattnet flyter ömsom långsamt
ömsom med högre hastighet

forsar skapar oro och rädsla

sugande virvelströmmar
- panik

att leva är som att färdas på en flod






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-08-10 11:50



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så sant och fint formulerat!
2017-08-16

  DavidM VIP
Klokt och precist.
2017-08-16

  ResenärGenomLivet
Ja, där brukar det finnas lugna vatten också och det är ju tur...
2017-08-16

  Lars Hedlin
mycket bra
2017-08-13

    Peter Söderqvist
Fina liknelser det går att känna igen sig i.
2017-08-12

  limerick
Så fint och träffsäkert!
2017-08-11

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en bra liknelse om livets villkor.
2017-08-11

  StinaJ VIP
Precis. En väldigt bra liknelse. Livet är en flod som forsar fram, med starka strömmar i bland som får allt att virvla runt.
2017-08-10

  Lehva VIP
En så vacker liknelse.
2017-08-10

  Maria Sundelin VIP
Tror vi alla försöker hitta liknelser för hur våra liv ser ut och du har hittat din
Kramar
2017-08-10

    ej medlem längre
Fin bild av livet med ständigt nya upplevelser!
2017-08-10

    ej medlem längre
Din bild lever starkt av livets vatten och livets flod. Man får känslan av upprepning och oändlighet av diktens inramning. Det gäller att hålla sig flytande och låta sig dras med!
2017-08-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra liknelser om livet, och dess framfart i storm och stiltje.
2017-08-10

  Niliboy
Fint Marita å jag tackar dig för tipset jag fick på inställningar!
2017-08-10

    Birgersdotter VIP
Bra liknelse!
2017-08-10

  Anya VIP
Fin liknelse. Påminner om mindfullnessövningar. Min flod flyter alltid i hög hastighet...fast jag inget gör. :o)
2017-08-10

  Öknens Ros VIP
att leva kan också vara som att gå på lina, det gäller att hålla balansen, vilket kan vara nog så våghalsigt.
2017-08-10

  M.Eta
Livet flyter inte alltid så som man önskar, bra beskrivet!
2017-08-10

    ej medlem längre
Fint formulerat. Ja, extra besvärligt är det om en inte kan simma eller inte har fått lära sig under trygga former hur forsar och virvelströmmar ska tas.
2017-08-10

    ej medlem längre
Ett rikt livs alla erfarenheter och styrkor bor i dina kloka ord.
2017-08-10

  överlevaren VIP
Livets flöde i olika riktningar och kraft.
2017-08-10

    ej medlem längre
Vilken bra jämförelse! Jättefin!
2017-08-10

  Jan Widströmer VIP
Jo, en ganska bra liknelse. Panta rei.
2017-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP