Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemingway, bärs och sura fiskar

jag plockade åt mig en kundvagn och
tog ett varv i den kvällsöppna matbutiken.
framför mig gick Hemingway och plockade
på sig tonfisk, vita bönor, pulverkaffe,
sura fiskar, grillkol och ett sexpack öl.

jag frågade honom varför han bunkrade på
sig dessa varor och han svarade:
”det pågår ett krig där ute, om du inte har
lagt märke till det?”

”jag har läst alla dina böcker”, sa jag
medan jag inspekterade honom från topp till
tå och fortsatte:
”du skriver ju för fan enbart om krig.
tröttnar du aldrig?”

han tittade på mig med en förvånande blick
och kontrade: ”hur kan man tröttna på att dricka
bärs och köpa på sig värdelösa konservburkar?”
”kriget har förstås sina fördelar”, sa jag medan jag ställde
vagnen i mittgången och gick tomhänt ut ur butiken.

Hemingway var fan inte dum.




Fri vers av Sunset boulevard
Läst 596 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-28 23:01



Bookmark and Share


    Asta Kass
Hehe, du är kul ju! Äntligen hittar jag lite satir bland alla pluttiga kärleksdikter om sol och blommor
2019-08-07

    Roger Runkar Ragnar
He´ming Way vart leder den vägen ?
2019-01-24

  Emillu
Har läst alla dina texter och måste säga att du är genialisk. Väldigt välformulerade texter, skarpa iakttagelser och framförallt genomsyrade av en stor portion satirisk humor. Denna är nog ändå favoriten. Fullkomligt brilliant!
2018-10-15

    ej medlem längre
Splendid!
2017-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Sunset boulevard
Sunset boulevard