Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värnhem

Fregatten har stängt sen länge
De överförfriskade männen har gått hem
till allmännyttans lugna vrår
Där har de bäddat ner sig i sina murkna filtar
De ligger därunder och drömmer morgondagens
Tuborg och Jäger

Bilarna stryker längs med Värnhemstorget
Mörka SUV:ar stirrar misstänksamt mot mörka
Volvobilar med undangömda sirener
De väntar på att göra utfall
utifall den andre synar bluffen

På andra sidan gatan håller ett kebabhak nattöppet
Frityrolja stänker över matgästerna
De slickar sig om sina behårade armar
Drömmer sig tillbaka till olivfälten

där taggtråd har samma beska eftersmak
som här




Fri vers av Sunset boulevard
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-21 23:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag visste att det fanns en nationalromantisk ådra hos dig. :)
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Sunset boulevard
Sunset boulevard