Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det handlar om att älska

Det handlar om att fälla en salt droppe i en försurad sjö. Att lägga pannan mot en större yta, och vara så liten man kan. Att ta risken i sin hand, och säga: titta, den har fått dina ögon.

Det handlar om att stapla sina svagaste ögonblick som ved mot bröstet. Att tända en eld och skicka röksignaler till den andres hjärta. Att känna tvivlen dunsta.

Det handlar om att väga varandra på tungan, som den sista fyrklövern och den första snön.




Fri vers av Tim Sterner
Läst 441 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-10 12:23



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Texten är vacker och ger en också något att tänka på.
Det är väl det poesi handlar om.
2018-01-11

    ej medlem längre
Dina ord faller i starkt skimrande droppar, ner i ett ömsint och dubbelbottnat hav, kondenserar, som när man känner sig liten och stiger, lättar, slår ut i magiska iskristaller. Åh, vad jag gillar den här!
2018-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Storartat!
2018-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner