Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kokpunkten






Känslornas gryta höll på att koka över

ord av besvikelse och irritation
närmade sig avgörandets kant

precis innan det rann över
lade jag på försoningens lock

En seger över mig själv








Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-05-25 12:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra hanterat....självkännedom!
2018-05-29

  Janina Kaminska
En mycket klok beslut.
2018-05-28

  Ezmeralda VIP
Bra att du var stark nog.
2018-05-28

    ADI Nehlin
Krävs mod och mogenhet att våga vara den som lägger på locket. Fint skaldat!
2018-05-27

  MALVAA
alltid klokt av dig
må seger alltid nå dig :)
2018-05-27

  Blomma-Stjärna VIP
klokt sagt som vanligt - alltid stärkande att titta in på din plats -
bättre med försoning än att göra ont värre - kunde vi bara som "folk" och "stater" göra detsamma!
2018-05-26

    Birgersdotter VIP
Kan känna igen mig...
2018-05-26

  ResenärGenomLivet
Ja, så är det nog bäst att göra de flesta gångerna...bra...
2018-05-26

  M.Eta
Fantastisk beskrivning på hur känslor kan bete sig och lösningen som följer. Du är så bra på liknelser!
2018-05-26

  Rise Little One
Vilken fin lösning till sist!
2018-05-26

  lila fjäderblomman VIP
Bra gjort!
2018-05-25

  Feliaxel VIP
Skönt med en seger ibland
2018-05-25

  Olof Lagerhorn VIP
Fint utvecklad metafor över försoningens befriande kraft.
2018-05-25

  Nils-Robert
Låt det koka över ibland. Det är seger de med.
2018-05-25

  Maria Sundelin VIP
Ibland är det svårt att styra känslorna
Kramar
2018-05-25

  DavidM VIP
Skickligt agerat och fint återberättat.
2018-05-25

  limerick
Självbevarelsedriften fint beskriven.
2018-05-25

    Peter Söderqvist
Den vise sansar sig.
Klok text med åren som bakgrund.
2018-05-25

  Eva Helene VIP
Försoningens lock, så bra att du hade det till hands!
Fin bild!
2018-05-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra gjort! Man får välja sina strider. Väljer man fel, kanske man får lida mest själv.
2018-05-25

  Kungskobran VIP
När sinnet rinner på kan orden vålla stor skada
dom kan rent av vara irreparabla
Då räcker det inte med att lägga locket på
då är det är bara att tacka och gå
2018-05-25

  Solstrale VIP
En bravad i ord och handling! Gott! :)
2018-05-25

  ULJO
Sjävterapins ansikte visade sig
2018-05-25

  Fulbergarn
Grattis till segern, men jag undrar om inte viss överkokning kan vara nyttigt på nå vis.
2018-05-25

  Öknens Ros VIP
Ibland måste man för sin egen sinnesfrid skull lägga ner stridsyxan.
2018-05-25

  Niliboy
Ja, självbevarelse driften blir för svårt så skiter jag i det å det funkar!
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP