Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under himmelen




När molnen hänger tunga
och jag hukar i det grå
tänker jag på ljuset ovanför
där himmelen är ljus och blå

gråa dagar är en del av livet
jag vet att det går över
inväntar solens strålar
för att få ljuset jag behöver

grått är trist och tråkigt
men jag tror nog ändå
att sådana dagar behövs
för att kunna njuta av de blå




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-10-17 12:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Jaa, du har så rätt...fint rimmat...
2018-10-20

  Ezmeralda VIP
Tror detsamma, vi kan inte ha solsken och bra dagar jämt.
Då skulle vi inte uppskatta det fina efter de gråa dagarna.
2018-10-20

    Havsvind
Fint diktat!
2018-10-20

    Peter Söderqvist
Någonstans mellan ljus och mörker finner man att de behöver varandra. Bra skrivet.
2018-10-19

  lila fjäderblomman VIP
javisst!!
2018-10-19

  Peter G VIP
Nyanser gör oss mer levande; en stund i det grå gör att vi ännu mera uppskattar en himmel blå!

Fint!
2018-10-18

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder och stämningar som skickligt för temat framåt i dikten.
2018-10-18

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2018-10-18

  Gunnel Eriksson VIP
Bra dikt om livsglädjen
bakom det grå.
2018-10-18

  Blomma-Stjärna VIP
klokt!
- du inspirerar mig!
Tack!
2018-10-17

  ULJO
Som Alfons mormor sa. Man måste gå tråkigt ibland för att uppskatta det roliga och fina.
2018-10-17

  Maria Sundelin VIP
Ja det grå behövs ibland för att vi ska få se livets skiftningar
Kramar
2018-10-17

  Eva Helene VIP
Så sant, fint formulerat!
2018-10-17

  Öknens Ros VIP
Vad man gör av dagen är det viktigaste, även om dagen synes grå.
2018-10-17

  Kungskobran VIP
Ingen dag är bättre än vad man gör den till
2018-10-17

  M.Eta
Det är ju det som är så skönt och att man uppskattar soliga dagar. Fint text.
2018-10-17

  Lottie Ålhed VIP
Fint!
2018-10-17

  Feliaxel VIP
Så sant det är,man måste ha lite tråkigt ibland för att veta när man mår bra
2018-10-17

  Poeten Salvador VIP
Visst upptröder en egenskap i par med sin motsats
2018-10-17

  DavidM VIP
Fint förmedlade liknelser i texten.
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP