Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Precis så, inga krusiduller


Inga krusiduller

..men hur kom vi in på det här?
förstår inte hur samtalet plötsligt vände
och började handla om mina svaga punkter?
Känns rätt obehagligt.
Vad ger dig rätten till att göra så?
Du ser ju att jag tycker att det är jobbigt,
och ändå fortsätter du?
och varför säger du sånna saker precis innan vi
ska börja?
Vad är det för dålig start liksom?
Dessutom köper jag inte att
jag måste ändra på hela mig och min
personlighet för att lyckas i framtiden.
Det finns många blyga människor som lyckas
i livet!
Alla måste inte vara ”hej här kommer jag”
med en strålande aura som folk
blir bländade av.
Jag tror att jag kommer lyckas ändå
och vara på samma bana.







Fri vers (Fri form) av Krimskramsan VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-28 13:06



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Oj vilken bra text.
Alla hör inte till dem som har vassa armbågar.
Vi duger alla så bra som vi är.
Vill man trycka ner någon då är man som den personen du skriver om.
Drar sig inte för att klampa på.
2019-02-03

    ej medlem längre
Blygsel och tystlåtenhet lämpar sig alldeles utmärkt i en hel del yrken och kan även vara väl så tilldragande som motsatsen :)

Dikten sätter ljuset på något som samhället/skolan borde fundera lite över. Varför i hela friden ska alla barn tvingas lära sig att bli föredragshållare?

Den växande psykiska ohälsan bland unga tror jag delvis kan bero på denna fixering att ALLA ska lära sig att höras och synas. Det är liksom måttstocken på att vara en "bra" människa, typ.
2019-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP