Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såren har läkt, men ärren är kvar




Gick på osäker mark
visste att det fanns minor
men inte var

ständig olycksrisk

utvecklade en mental minsökare
för att förhindra explosioner

trampade fel ibland

såren har läkt, men ärren är kvar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2019-08-26 13:05



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fin metafor som kan förstås på så många sätt.
Din dikter finner det positiva i svårigheterna.
2019-09-03

  Ezmeralda VIP
Känner också att det är så även för mig. Jag har ärr i själen. Men har rest mig efter smällarna jag fått av livet.

2019-08-31

  Johan Strömstedt
Vi människor lär oss aldrig, eller är det så att vi aldrig ger opp.
2019-08-30

  Sommarina VIP
Ja, så bra du diktar. Om såren och ärren som består.
2019-08-30

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Igenkännande promenad.
Det gäller att minska riskerna
så att ärren blir mindre.
Fin tillbakablick.
Kram. TBG.
2019-08-29

  Lars Hedlin
Minnena består!
2019-08-29

  Peter G VIP
Väl formulerat om livserfarenheter! Livet är en guppig resa...
2019-08-29

  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt utvecklad metafor kring
hur vi försöker ta oss fram i tillvaron.
2019-08-28

  Lehva VIP
Tycker verkligen om uttrycket "en mental minsökare". Det är tufft att gå på osäker mark... Din text berör.
2019-08-27

  Annaemi VIP
Utan våra minnen och ärr skulle vi inte vara vi. Livet ger transportskador. Fin dikt!
2019-08-27

  Gunnel Eriksson VIP
Barndomsärren tycks sitta kvar
hela livet, både de på kroppen och
i själen. Bra formulerat.
2019-08-27

  Eva Helene VIP
Bilder som berör, ärren må blekna men finns ändå kvar.
2019-08-27

  Niliboy
Livets skola, med lite tur å frimodighet
Överlever.
2019-08-27

    Lena Staaf VIP
Såren läkta men ändå svidande under sårskorporna. Denna rädsla för att de ska spricka upp igen.
2019-08-26

  Kungskobran VIP
Trampminor är ett besvär
finns både här och där
om man trampar snett
kan det bli hett

2019-08-26

  Ess VIP
touché hur jag kände på ett "möte" på mitt jobb idag, tacksam för den här dikten, behöver den inför nästa liknande "möte"<3<3<3<3
2019-08-26

  Blomma-Stjärna VIP
ja, visst känns det igen - när djupa sår är läkta, finns ärren kvar - som minne
2019-08-26

  WyS VIP
Det är lätt att trampa fel eller bli trampad på!
2019-08-26

    Birgersdotter VIP
kram
2019-08-26

  Maria Sundelin VIP
Alla bär vi ärr
Vissa gör mer ont medan andra gett oss styrka och ovärderliga erfarenheter
Kramar
2019-08-26

  Palett
Ja, inom oss finns ärren kvar. Fin text !
2019-08-26

    ej medlem längre
Fina ord!
2019-08-26

  ULJO
Går ej att läka. Historiens sår
2019-08-26

  överlevaren VIP
Osäker tillvaro...jag får känsla av att det är från barndomen, otrygghet skadar djupt ger men för livet!
2019-08-26

  Öknens Ros VIP
Livet är inte alltid på ens sida, man får sina törnar och ärr.
2019-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP