Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en galge med ett rött hjärta





I minnenas garderob
hänger livets klädnad

från början var den ren och hel

nu har den skönhetsfläckar
är lappad och lagad

tänker på den ibland
och tycker den är fin ändå

i minnenas garderob
hänger livets klädnad

på en galge med ett rött hjärta




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-09-11 12:57



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Vackert, livets klädnad som hänger vid kärlekens symbol är en fantastisk bild
2019-09-15

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken fin text med så fin metafor!
2019-09-15

  Peter G VIP
Livet är nog svårt att leva utan att det blir en del fläckar på "klädnaden" men det är väl det som är livets erfarenheter och förhoppningsvis lär vi oss nåt bra av dessa erfarenheter!

Fin och tänkvärd liknelse!
2019-09-15

    ADI Nehlin
Så fint skaldat, tror många har ett sådant plagg.
2019-09-15

  Ezmeralda VIP
Underbar text!
2019-09-15

  lila fjäderblomman VIP
Fint med underbar titel
2019-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
så fin så!
2019-09-12

  Niliboy
Ja, så fint. I min skrubb hänger en norsk lusekofta färglad å vacker, å jag som kommit att älska hösten å vintern å våren pga klimatet om sommaren, har den så kär!
2019-09-12

  Maria Sundelin VIP
Gillar bilden du fångat
Kramar
2019-09-11

  Lehva VIP
En sådan vacker liknelse - livets klädnad. Jag tycker också att den är fin. Trots skönhetsfläckar.
2019-09-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig och livsbejakande metafor för livet!
2019-09-11

  Kungskobran VIP
Den hänger där trasig och nött
jag älskade den i vått och torrt
i den blev jag hel och ren
det var den goda fen

2019-09-11

  KattenKin VIP
Så himla fin! Välavvägda rader och vacker metafor. Den pärlan sparar jag.
2019-09-11

  Öknens Ros VIP
I minnet man minns
Det som inte längre finns
2019-09-11

  M.Eta
Fin poesi om något vardagsnära!
2019-09-11

  Flicis VIP
fin poesi och berättar om livet
2019-09-11

  ULJO
En minnesklenod värd att vara rädd om.
2019-09-11

  SatansSon VIP
RÖTT HJÄRTA SKA DET PLAGGET HA
2019-09-11

  Feliaxel VIP
Berörande vackert
2019-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP