Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne från mitt jobb på Lekis



I gruppen fanns ett barn
ett av många i en dysfunktionell familj
med stora problem

mamman lämnade och hämtade
hon såg trött och ledsen ut
sa nästan ingenting

det fanns en osynlig mur
som både stängde ute och inne

efter några dagar
mötte jag henne på väg till affären

stannade och sa några ord
sen skiljdes vi åt

dagen efter när barnet skulle lämnas
sa hon

-Tack för igår
jag är van vid att man undviker mig

antingen byter dom trottoar
eller går förbi och låtsas att dom inte ser

Jag hade rivit ner den första stenen i muren




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-09-25 11:45



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fin berättelse som säger en del om behovet att att se och bli sedd. Du beskriver det så ömsint.
2019-10-04

  Solstrale VIP
äkta människokärlek ger sitt rätta ansikte
2019-10-03

  ResenärGenomLivet
Ja, tänk så viktigt att vi bryr oss...det kan göra stor skillnad...en mycket viktig text...
2019-09-30

  Anya VIP
Fint om ett viktigt möte. Tänk vad några ord kan betyda.
2019-09-29

  Eva Helene VIP
En till synes enkel handling som gav ringar på vattnet, värt att betänka.
2019-09-28

  Nils-Robert
HUr rädsla kan styra och hur mycket det är värt att bryta den
2019-09-27

  Niliboy
Ja, vi ska älska vår nästa å livet blir ju så mycket kärare då, så fint!
2019-09-26

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som skickligt återger hur små,
enkla och empatiska handlingar i vardagen kan öppna upp för dialog
och kontakt.
2019-09-26

  ULJO
Murar borde inte finnas som stänger gränser mellan människor. Att tycka något annat är fullständigt idiotiskt.
2019-09-26

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Värme och omtanke utan fördomar är det som behövs i vår värld. Din fina text är ett exempl på detta. Tack!
2019-09-26

  Annaemi VIP
Fint minne, att göra stor skillnad med några få ord, fin text.
2019-09-25

  Elinor Sörensson VIP
Att bli sedd och bekräftad, vem man än är, kan göra skillnad. Det kan få någon att nästa eller nästa...gång våga be om hjälp.
2019-09-25

  WyS VIP
Omtanke ger kärleksnäring!
2019-09-25

  Öknens Ros VIP
Ord kan öppna stängda dörrar.
2019-09-25

  Kungskobran VIP
Tänk att så lite kan göra så mycket
2019-09-25

  överlevaren VIP
Medmänsklighet, viktigt att bli sedd och hörd!
2019-09-25

  KattenKin VIP
Så hemskt. Fint av dig att se, stanna till och ta dig tid när det betydde så mycket.
2019-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Synliga murar är bättre.
2019-09-25

  M.Eta
Att bry sig betyder mycket för en del, behövs inte så många ord bara lite uppmärksamhet!
2019-09-25

  Feliaxel VIP
Den muren borde inte finnas
Fram för människors lika värde
Berörande läsning
2019-09-25

  Maria Sundelin VIP
Ja, vi måste våga se även det svåra
Kramar
2019-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP