Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aforism9jun20

Att man känner är fakta, men inte alltid vad man känner, vilket man kan bli varse när känslan man hyst förvandlats till motsatt känsla.




Övriga genrer (Aforism) av Algotezza VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-09 14:56



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En själv vet inte om en skall skratta eller gråta åt känslan att 'allt skall fungera', trots att verkligheten skall hanteras av människor. Och då inte en eller annan representant för ett verk, regeringen eller kommunen. Att en sådan representant skulle vara 'mer' människan än en sorts superkraft, den har nog svårt att tränga igenom den naiva rustningen? Det är nog likadant i andra länder, att den som 'slår näven i bordet' och då skall representera ett land, den får så gott som total uppslutning av de som bor i det landet. Någon sorts, 'om du trampar på mig så blir jag arg'. Men även i utbredd form, att om någon 'trampar på ens medmänniskor i landet'. 'Du kan trampa på mig, men om du trampar på min kompis, då är det inte okej'. Den sortens mentalitet verkar finnas så gott som överallt. Text här är inte direkt 'självklar', utan måste nog läsas om några gånger och funderas på. Vad står det 'egentligen' och vad 'betyder det för mig, som läsare?'
2020-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP