Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Demolerat deformerat


Tankar från skrivblocket

Fästa blicken mot verkligheten
trots bristfällig syn
gör vi bäst i att låta bli,
ty känslornas tickande bomber
exploderar sällan på utsatt tid.
Skiten i fläkten blir oftast vår egen.

Morgonens nattståndna dimmor skingras 
inför solens värmande gulöga.
Allt upplöses till oigenkännlighet,
medan den språkliga utsagans orm
blir allt längre, när den halvdisciplinerat
slingrar sig fram över papperets linjer.

Alltför ofta klär sig människor i offerkofta,
fastän dess design lämnar mycket övrigt att önska.
Den är extremt ful och passar knappast någon,
ett synnerligen opraktiskt psykosocialt plagg,
men egot gillar det och känner sig lagom svullet.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-02 10:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Visst. man ska bara låtsas som om "allt är OK och det ska nog ordna sig" - för att travestera Noice.
Jag vägrar.
Struntar fullständigt i om folk menar att jag ikläder mig en offerkofta.
Ärlighet varar längst.
Stålmansrollen klär mig inte.
Jag är tack och lov ingen nazityp som John Wayne.
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP