Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att gå på tå

Vi går på tå
förbi och om varandra
rädda för risken
att våra masker spricker

Vi talar tomma ord
håller oss på avstånd
sover rygg mot rygg
går sönder på varsitt håll

och även om vi aldrig
säger det till varandra
så tror jag att vi båda vet
att det redan är för sent

Men det gör för ont
att ramla, att gå sönder
så vi fortsätter smyga
fortsätter le

i väntan på att
den andra ska explodera




Fri vers (Fri form) av Emelie Ekvall
Läst 151 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-30 12:37



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Drama, kusligt att tänka på, en tragedi för de drabbade och hopplösa. (Hoppet om individualitet och mänsklighet en annan och svårare dikt.) Kom att tänka på en marionetteater, med sargade aktörer.
2021-12-31

  Larz Gustafsson VIP
I livets villervalla

Vi gå på skilda håll

Vi mötas och vi spela vår roll

Vi dölja våra tankar,

vi dölja våra sår

Och vårt hjärta som bankar och slår

Vi haka våra skyltar

Var morgon på vår grind

Och prata om väder och vind -

I livets villervalla

Så nära vi gå -

Men så fjärran från varandra ändå.

NILS FERLIN
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Emelie Ekvall