Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Dagar i tacksamhet

Luften fylls av hårda snökulor
vinden blåser snålt
kylan känns i väntan

Vi möts av röda mattor
tar hissen till ett rum i guld
där änglar vakar nära taket
när toner av Mozart når vårt öra

I den lilla blomsterbutiken
bjuds vi på värme och skratt
och hemligt är det vem som är blommans givare
med skicklighet sticks rosor, verbena och gröna blad
ner i oasis och blir ett levande konstverk

Vid strandpromenaden talar
Tranströmer från koppartavlor
trätrottoaren isfri
kylan lätt mot kinden

Intill stranden har vattnet öppnat sig
sothönshanarna burrar upp sig
vänder åt varsitt håll
jag kan höra sex olika fågelläten
när jag blundar

Telefonsamtalen avlöser varandra
gratulationer i mängder på Facebook
och sms
vi äter kladdkaka och vispgrädde i vårt kök
trygga utan rädsla

Tacksamheten omsluter mig
jag vill innesluta dig
som lagar mat på öppen eld
som letar den som täckts av ett raserat hus
som sörjer den som inte längre finns

Jag ber om fred
jag ger en gåva
ber om fred och ger en gåva
om och om igen.

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-04-04 11:33



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Att omfamna skilda poler i tillvaron!
2022-05-24

  Maria Zena Viklund
vackert om fred!
2022-04-12

  Eva Helene VIP
Vackert och med stor empati skrivet.
2022-04-05

  Sparvögat VIP
En tacksamhet för freden vi lever i och en sorg över krigets mörker tecknar du med ömhet och medlidande…
En bön om fred, fina ord!
2022-04-05

  Kajan VIP
Att i sitt eget liv när det är bra, ändå aldrig glömma andras utsatthet är en av nycklarna till en bättre värld, och det är fint gestaltat här .
2022-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om kontrasterna mellan ett leva i ett land i fred och ett land som drabbats av krig.
Vi måste hjälpas åt, var och en efter sin förmåga.
2022-04-04

  Bibbi VIP
Bedårande fint.
2022-04-04

  Anya VIP
Åhh så fint. tycker om hur du jobbar med både ljus och mörker. Känner så igen mig i slutorden. Man ber och man ger. En passande dikt till vårtävlingen.
2022-04-04

    Sefarge VIP
Glödande nuläges
-beskrivning!

2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP