Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Mönster i snö

 

Ett sinnrikt mönster
ritat i nattens snö
möter min morgonblick
dagsljuset vinner över natten
inuti mörkret kämpar

Den kalla vinden
småfåglarnas sång
möter sorgen i maggropen
när jag passerar mannen i garaget
slipandes en utombordsmotor

Liv släcker liv
liv föder liv
hennes röst i mitt öra
man behöver inte sluta fred med sina vänner
fred sluter man med sin fiende

Jag önskar bort hämnden
som slår utan förskoning
vem tröstar barnet i husets ruiner
till vem skulle jag gå
om du tystnar i mitt hjärta

 

©Eva Hedlund fd. Langrath 2024




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2024-04-20 18:54



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En poetisk Nutidstavla
målad med livfullhet
och sorg.

2024-04-28

    Birgersdotter VIP
spännande dikt med många bottnar som föder nyfikenhet, och lust att få läsa mer
2024-04-25

  ULJO
Så fint målat
2024-04-25

  Anya VIP
Faller särskilt för "man behöver inte sluta fred med sina vänner". Så fint i en mycket vacker dikt. Hämnd....vad är det egentligen? Något primitivt....tänker jag, fast i allra största grad mänskligt. Vi människor är komplexa!
2024-04-22

  La Magnólia VIP
Dina ord fångar så mycket av livets labyrinter. Några rader som fångade mig alldeles speciellt var 'liv släcker liv .. liv föder liv .. man behöver inte sluta fred med sina vänner .. fred sluter man med sin fiende' Och lika viktigt .. 'Jag önskar bort hämnden som slår utan förskoning ' Så mycket kloka ord som borde tillämpas varje dag och stund.
2024-04-22

  Sparvögat VIP
Så djupt och vackert målar du
med orden ~
Till vem skulle jag gå om du tystnar
i mitt hjärta ~ en vacker fråga ~
likt en sällsam bön…
2024-04-21

  Emanuel Sigridsson VIP
Irrgångar av mönster så är vår värld och det beskriver Du väl i denna text. Strof två griper just tag i den tanken och vidare: vart skall vi gå om vi inte lyssnar till försoning och hemska tanke om försoning tystnar.
2024-04-21

  Bibbi VIP
Fint.
2024-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP